Φανή Σοφολόγη/ Fani Sofologi


Φανή Σοφολόγη / Fani Sofologi
Παρακαλώ, ''στείλτε'' το μήνυμα



Στο μαγειρείο των γερμανών ά  μα ήτανε ο μάγειρας μόνος φώναζε καμιά φορά: ” Κώστα! Κώστα! θα καθαρίσουμε πατάτες σήμερα, το νου σου! Πες στις γιαγιάδες να είναι εκεί. Θα πάμε να ρίξουμε τις πατατόφλουδες!”

 Κώστας Ν.


“Τις μεγαλύτερες ζημιές τις κάνανε οι Εγγλέζοι. Εβλέπανε έναν βοσκό που φύλαγε γιδοπρόβατα και χαμήλωνε το αεροπλάνο και έριχνε με το πολυβόλο, να σκοτώσει. Ο άνθρωπος κρυβότανε βέβαια γιατί είναι πολύ βραχώδης η περιοχή.”

 Σταύρος Κ.


“Ήρθε ο Leber ο γιατρός... ούτε μπορείς να φανταστείς τι τράβηξα... Αυτό το αυτί μου έχει ξεκολλήσει! Δεν ακούω από δω. Γιατί με έπιανε έτσι και με τραβούσε έτσι...”

 Στέλλα


“Είχαν ανατινάξει καταφύγια στην Αρετή. Είχανε μέσα οβίδες αντιαεροπορικών τόσες τις οποίες πηγαίναμε εμείς και παίρναμε υλικό, τον μπαμπακοπυρίτη για νακάνουμε τρακατρούκες για το Πάσχα”.

 Βασίλης Σ.


'' Μετά τον πόλεμο, με την απελευθέρωση, είχανε περάσει μερικά χρόνια και ήρθε ένας γερμανός τουρίστας, ο οποίος ο γερμανός αυτός είχαμε παίξει μπάλα αντίπαλοι και έψαξε να με βρεί. Και αφού με βρήκε, στο περίπτερο που εργαζόμουνα, μου χάρησε ένα ζευγάρι παπουτσάκια ποδοσφαιρικά, μπιμπελό, τα οποία τα είχε φέρει απ΄ τη Γερμανία.”

 Λευτέρης Δ.